top of page

Fris appeltaart

Appeltaart.png

Recept

Benodigdheden;

- Bakvorm

- Kwastje 

- Kom

- Mixer (hoeft niet per se)

- Koekkruiden

- 250 gr boter

- 500 gr zelfrijzend bakmeel

- 100 gram rozijnen

- 6 grote appels (Elstar of Jonagold) 

- 1 losgeklopt ei

- snufje kaneel

Oven: elektrisch 180° / hetelucht 165°

 

Werkwijze:

  1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. 

  3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 

Appeltaartdeeg maken

  1. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg het zelfrijzend bakmeel en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

  2. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  3. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Appeltaart vulling maken

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

  2. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel, koekkruiden en rozijnen.

Appeltaart maken

  1. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

  2. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.

  3. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.

  4. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.

Appeltaart bakken

  1. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

  2. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

​

bottom of page