Fris appeltaart

Recept
Benodigdheden;
- Bakvorm
- Kwastje
- Kom
- Mixer (hoeft niet per se)
- Koekkruiden
- 250 gr boter
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gram rozijnen
- 6 grote appels (Elstar of Jonagold)
- 1 losgeklopt ei
- snufje kaneel
Oven: elektrisch 180° / hetelucht 165°
Werkwijze:
-
Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
-
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
-
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Appeltaartdeeg maken
-
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg het zelfrijzend bakmeel en 2/3 van het losgeklopte ei toe.
-
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
-
Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.
Appeltaart vulling maken
-
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
-
Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel, koekkruiden en rozijnen.
Appeltaart maken
-
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.
-
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes.
-
Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel.
-
Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei.
Appeltaart bakken
-
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
-
Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
​